ponedeljak, 27 maj 2019 12:58

Nadogradivi alarm sa wifi pametnim senzorima

Written by

Ukoliko vam je potreban alarmni sistem koji se lako ugra─Ĺuje, ima mogu─çnost nadogradnje (dodavanje senzora i prekida─Źa po ┼żelji), mo┼że se kontrolisati i upravljati mobilnim telefonom sa bilo kog mesta i na kraju opet zbog svojih mogu─çnosti nadogra─Ĺivanja nema visoku cenu, onda je za vas pravi izbor na┼í Nadogradivi alarm sa Sonoff wifi senzorima i pametnim prekida─Źima.

Ono ┼íto svakako treba pomenuti je da osim prvenstvene funkcije alarma ovaj sistem mo┼żete nadograditi u sistem "pametne ku─çe" bez ikakvih prepravki postoje─çeg sistema alarma koji ste do tada posedovali.

Koje su sve mogu─çnosti nadogradivog alarma sa wifi senzorima:

- Podrška mobilne aplikacije eWeLink za praćenje i kontrolu alarma

- Be┼żi─Źno povezivanje sa WiFi senzorom pokreta

- Be┼żi─Źno povezivanje sa WiFi senzorom otvorenosti vrata, prozora i sl.

- Be┼żi─Źno aktiviranje WiFi pametnih prekida─Źa usled promene stanja senzora.

- Mogu─çnost nadogradnje i povezivanja sa svim vrstama pametnih prekida─Źa proizvo─Ĺa─Źa Sonoff

- Mogu─çnost dodavanja drugih WiFi senzora po poterbi (senzor za detekciju po┼żara, senzor za detekciju poplave...)

 

Srce va┼íeg alarma je Sonoff Bridge 433Mhz. On se povezuje sa aplikacijom eWelink a zatim i  sa svim potrebnim senzorima i prekida─Źima. On prakti─Źno prihvata signale senzora koji su mu prijavljeni i iste prosle─Ĺuje aplikaciji koja ih obra─Ĺuje, ┼íalje obave┼ítenja korisniku mobilmog telefona  i vra─ça instrukcije koje ponovo preko Sonoff bridge-a dolaze do pametnih WiFi prekida─Źa i n taj na─Źin ih iklju─Źuje ili isklju─Źuje.

Sonoff WiFi detektor pokreta je ure─Ĺaj koji kada detektuje kretanje ┼íalje signal ure─Ĺaju Sonoff Bridge koji ga dalje obra─Ĺuje u zavisnosti kako ste podesili va┼íu aplikaciju.

Sonoff senzor otvorenosti vrata i prozora mo┼żete postaviti na vrata, prozore, kapiju i sl. mestima. Ovaj senzor slu┼żi da u slu─Źaju otvaranja vrata po┼íalje signal do ure─Ĺaja Sonoff Bridge. Nakon detekcije u zavisnosti od va┼íih pode┼íavanja ovo mo┼że biti uslov za aktivaciju sirene, ili uklju─Źivanje nekog reflektora i sl. i naravno slanja obave┼ítenja na korisnikov mobilni ure─Ĺaj.

Isti je slu─Źaj i sa ostalim senzorima koje mo┼żete povezti sa "pametnim" alarmom a mogu─çnosti su kao ┼íto vidite neograni─Źene.

Ukoliko vam je osim obave┼ítenja o kretanju u va┼íem obezbe─Ĺenom prostoru potrebno izr┼íavanje neke akcije, kao ┼íto je recimo aktiviranje sirene, uklju─Źivanje sijalice ili reflektora ili nekog drugog zvu─Źnog ili svetlosnog upozorenja, svom "pametnom" alarmu mo┼żete dodati Sonoff basic WiFi prekida─Ź. Ovaj ure─Ĺaj radi na 220V i preko njega mo┼żete uklju─Źivati i isklju─Źivati svetlo, sirenu ili bilo koji drugi potro┼ía─Ź. Ure─Ĺaj se mo┼że sam aktivirati ukoliko do─Ĺe do aktivacije senzora (u zavisnosti od va┼íih pode┼íavanja) a po potrebi mo┼żete ga koristiti i da sami uklju─Źujete i isklju─Źujete na njega povezane potro┼ía─Źe (sijalica, reflektor..) preko mobilne aplikacije.

 

Tehni─Źki detalji karakteristike ure─Ĺaja:

- Napajanje Sonoff Bridge, senzori se napajaju preko baterije.

- Jedan Sonoff Bridge podr┼żava kontrolu do ┼íesnaest 433MHz RF ure─Ĺaja

- Jedan Sonoff Bridge podr┼żava maksimalno ─Źetiri daljinska upravlja─Źa od 433 MHz

- Mobilna aplikacija podr┼żava povezivanje vi┼íe ure─Ĺaja modela Sonoff Bridze ukoliko postoji poterba za vi┼íe senzora.

- Omogu─çava upravljanje 433 MHz RF ure─Ĺajima preko Wi-Fi ili mobilne mre┼że