Sistemi daljinskog otključavanja, interfonske centrale raznih tipova, pa i klasične el. brave danas se mogu naći na mnogim mestima. Glavna namena im je svakako obezbeđivanje prava pristupa ali obzirom na razvijanje ovih uređaja do danas, usled potreba korisnika, obogaćeni su raznim korisničkim interfejsima, video i audio tehnikom, deo su kompleksnijih alarmnih sistema i sl.

Interfonske centrale koje su danas gotovo neizostavna tehnika na svakom objektu uglavnom karakterišu dve stvari, mogućnost razgovora između dve osobe i otključavanje ulaznih vrata daljinskim putem.

Vrata koja se otvaraju pritiskom na taster najčešće su opremljena električnom bravicom koja u zavisnosti od tipa može imati različite zaštite (npr. Fail Safe brave).

Većina sistema koji su do danas ugrađeni otključava se pritiskom tastera, neretko i RFID čitačem kartica ili šifratorom. Modeli koji omogućavaju otključavanje mobilnim telefonm (pozivom, sms porukom ili preko wifi aplikacije) su znatno skuplji pa su zato i ređi.

Međutim, kako je svrha svakog uređaja da služi korisniku na što praktičniji način, pozabavićemo se mogućnostima nadogradnje postojećih sistema interfonskih centrala i daljinskog otključavanja sa uređajima koji podržavaju GSM i WiFi tehnologiju.

Cilj je nadograditi postojeći sistem a ne izmeniti ga u potpunosti, stvarajući dodatne troškove po korisnika.

Naime, predstavićemo vam dva zanimljiva uređaja, jedan koji radi sa GSM signalom (Aktivira se pozivom ili SMS porukom) i drugi koji se kontroliše preko WiFi mreže (Aktivira se komandom iz aplikacije na mobilnom telefonu) . Ono što je zajedničko za oba uređaja je da rade na DC naponu od 12V kao i da imaju relejni NO/NZ izlaz kojim se direktno može prespojiti napajanje električne brave.

 

GMS prekidač sa relejnim izlazom 

gsm prekidac sa mobilnom karticoma na poziv i poruku

Opseg frekvencije: Quad band 900/ 1800/ 850/ 1900 MHz.
SIM kartice: Podržava SIM kartice od 3G.
Relej: 3A
Taster opcija: Da. Sa podešavanjem vremena zadrške
Napajanje: Standardni adapter 12V DC 1A. 
Radna temperatura: -20° C ~ +60° C.
Dimenzije: 102 x 76 x 27 mm.
Masa: 180g.

Više informacija i cena uređaja >>>

 

WiFi prekidač sa relejnim izlazom

sonoff 5 32v rele wifi prekidac

Opseg frekvencije: WiFi 2.4GHz
Aplikacija: Android i iOS 
Relej: 3A
Taster opcija: Da. Sa podešavanjem vremena zadrške
Napajanje: Standardni adapter 12V DC 1A. 
Radna temperatura: -20° C ~ +60° C.
Dimenzije: 65 x 34 x 12 mm.
Masa: 60g.

Više informacija i cena uređaja >>>

 

Otključavanje vrata mobilnim telefonom, bežičnim putem, moguće je slanjem komande putem aplikacije na mobilnom telefonu preko WiFi ili GPRS mreže. Sa druge strane GSM prekidači omogućavaju vam slanje komande pozivom na broj mobilne kartice ili slanjem SMS poruke na istu.

Oba tipa WiFi i GSM prekidača omogućavaju vam da dodelite pristup drugim korisnicima poput ukućana ili stanara, i na taj način isključivo njima omogučite pristup sistemu za otključavanje.

ponedeljak, 27 maj 2019 14:58

Nadogradivi alarm sa wifi pametnim senzorima

Written by

Ukoliko vam je potreban alarmni sistem koji se lako ugrađuje, ima mogućnost nadogradnje (dodavanje senzora i prekidača po želji), može se kontrolisati i upravljati mobilnim telefonom sa bilo kog mesta i na kraju opet zbog svojih mogućnosti nadograđivanja nema visoku cenu, onda je za vas pravi izbor naš "nadogradivi alarm sa Sonoff wifi senzorima i pametnim prekidačima".

Ono što svakako treba pomenuti je da osim prvenstvene funkcije alarma ovaj sistem možete nadograditi u sistem "pametne kuće" bez ikakvih prepravki postojećeg sistema alarma koji ste do tada posedovali. Dakle osim osnovnih karakteristika kućnog alarma sa ovom opremom imate mogućnost da dodajete i druge tipove senzora koji će vas obaveštavati o recimo požaru ili poplavi i sl. u vašem objektu.

Koje su sve mogućnosti nadogradivog alarma sa wifi senzorima:

- Podrška mobilne aplikacije eWeLink za praćenje i kontrolu alarma

- Bežično povezivanje sa WiFi senzorom pokreta

- Bežično povezivanje sa WiFi senzorom otvorenosti vrata, prozora i sl.

- Bežično aktiviranje WiFi pametnih prekidača usled promene stanja senzora.

- Mogućnost nadogradnje i povezivanja sa svim vrstama pametnih prekidača proizvođača Sonoff

- Mogućnost dodavanja drugih WiFi senzora po potrebi (senzor za detekciju požara, senzor za detekciju poplave...)

 KAKO RADI WIFI NADOGRADIVI ALARM I KOJE VRSTE SENZORA POSTOJE

Srce vašeg alarma je Sonoff Bridge 433Mhz. On se povezuje sa aplikacijom eWelink a zatim i  sa svim potrebnim senzorima i prekidačima. On praktično prihvata signale senzora koji su mu prijavljeni i iste prosleđuje aplikaciji koja ih obrađuje, šalje obaveštenja korisniku mobilmog telefona  i dalje prosleđuje do pametnih WiFi prekidača koje može da iključuje ili isključuje.

Sonoff WiFi detektor pokreta je uređaj koji kada detektuje kretanje šalje signal uređaju Sonoff Bridge koji ga dalje obrađuje u zavisnosti kako ste podesili vašu aplikaciju.

Sonoff senzor otvorenosti vrata i prozora možete postaviti na vrata, prozore, kapiju i sl. mestima. Ovaj senzor služi da u slučaju otvaranja vrata pošalje signal do uređaja Sonoff Bridge. Nakon detekcije u zavisnosti od vaših podešavanja ovo može biti uslov za aktivaciju sirene, ili uključivanje nekog reflektora i sl. i naravno slanja obaveštenja na korisnikov mobilni uređaj.

Sonoff detektor curenja vode je idealna stvar za prostorije u kojima može doći do curenja i poplave kao što su kupatila i kuhinje. Osim što će vas alarmirati, ovaj sentor možete preko Sonoff Bridge uređaja spregnuti sa Elektromotornim ventilom gde će on zatvoriti dovod vode u prostoriji u slučaju poplave.

Sonoff detektor požara je još jedan od senzora koji radi na 433Mhz i preko Sonoff Bridge uređaja vas obaveštava o svom stanju. Senzor se lako održava, šalje obaveštenje kada su mu slabe baterije i može mu se štelovati osetljivost.

Isti je slučaj i sa ostalim senzorima koje možete povezti sa "pametnim" alarmom a mogućnosti su kao što vidite neograničene.

Ukoliko vam je osim obaveštenja o kretanju u vašem obezbeđenom prostoru potrebno izršavanje neke akcije, kao što je recimo aktiviranje sirene, uključivanje sijalice ili reflektora ili nekog drugog zvučnog ili svetlosnog upozorenja, svom "pametnom" alarmu možete dodati Sonoff basic WiFi prekidač. Ovaj uređaj radi na 220V i preko njega možete uključivati i isključivati svetlo, sirenu ili bilo koji drugi potrošač. Uređaj se može sam aktivirati ukoliko dođe do aktivacije senzora (u zavisnosti od vaših podešavanja) a po potrebi možete ga koristiti i da sami uključujete i isključujete na njega povezane potrošače (sijalica, reflektor..) preko mobilne aplikacije.

Ukoliko vam treba WiFi prekidač koji radi na DC jednosmernom naponu, preporučujemo vam Sonoff DC Rele 5-30V.

 

Tehnički detalji karakteristike uređaja:

- Svi uređaji nakon adekvatnog povezivanja rade u istoj mobilnoj aplikaciji

- Jedan Sonoff Bridge podržava kontrolu do šesnaest 433MHz RF uređaja

- Jedan Sonoff Bridge podržava maksimalno četiri daljinska upravljača od 433 MHz

- Mobilna aplikacija podržava povezivanje više uređaja modela Sonoff Bridze ukoliko postoji poterba za više senzora.

- Omogućava upravljanje 433 MHz RF uređajima preko Wi-Fi ili mobilne mreže

 

Sve uređaje možete potražiti u našoj intenet prodavnici u delu senzori i oprema.