ponedeljak, 27 maj 2019 12:58

Nadogradivi alarm sa wifi pametnim senzorima

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Ukoliko vam je potreban alarmni sistem koji se lako ugrađuje, ima mogućnost nadogradnje (dodavanje senzora i prekidača po želji), može se kontrolisati i upravljati mobilnim telefonom sa bilo kog mesta i na kraju opet zbog svojih mogućnosti nadograđivanja nema visoku cenu, onda je za vas pravi izbor naš Nadogradivi alarm sa Sonoff wifi senzorima i pametnim prekidačima.

Ono što svakako treba pomenuti je da osim prvenstvene funkcije alarma ovaj sistem možete nadograditi u sistem "pametne kuće" bez ikakvih prepravki postojećeg sistema alarma koji ste do tada posedovali.

Koje su sve mogućnosti nadogradivog alarma sa wifi senzorima:

- Podrška mobilne aplikacije eWeLink za praćenje i kontrolu alarma

- Bežično povezivanje sa WiFi senzorom pokreta

- Bežično povezivanje sa WiFi senzorom otvorenosti vrata, prozora i sl.

- Bežično aktiviranje WiFi pametnih prekidača usled promene stanja senzora.

- Mogućnost nadogradnje i povezivanja sa svim vrstama pametnih prekidača proizvođača Sonoff

- Mogućnost dodavanja drugih WiFi senzora po poterbi (senzor za detekciju požara, senzor za detekciju poplave...)

 

Srce vašeg alarma je Sonoff Bridge 433Mhz. On se povezuje sa aplikacijom eWelink a zatim i  sa svim potrebnim senzorima i prekidačima. On praktično prihvata signale senzora koji su mu prijavljeni i iste prosleđuje aplikaciji koja ih obrađuje, šalje obaveštenja korisniku mobilmog telefona  i vraća instrukcije koje ponovo preko Sonoff bridge-a dolaze do pametnih WiFi prekidača i n taj način ih iključuje ili isključuje.

Sonoff WiFi detektor pokreta je uređaj koji kada detektuje kretanje šalje signal uređaju Sonoff Bridge koji ga dalje obrađuje u zavisnosti kako ste podesili vašu aplikaciju.

Sonoff senzor otvorenosti vrata i prozora možete postaviti na vrata, prozore, kapiju i sl. mestima. Ovaj senzor služi da u slučaju otvaranja vrata pošalje signal do uređaja Sonoff Bridge. Nakon detekcije u zavisnosti od vaših podešavanja ovo može biti uslov za aktivaciju sirene, ili uključivanje nekog reflektora i sl. i naravno slanja obaveštenja na korisnikov mobilni uređaj.

Isti je slučaj i sa ostalim senzorima koje možete povezti sa "pametnim" alarmom a mogućnosti su kao što vidite neograničene.

Ukoliko vam je osim obaveštenja o kretanju u vašem obezbeđenom prostoru potrebno izršavanje neke akcije, kao što je recimo aktiviranje sirene, uključivanje sijalice ili reflektora ili nekog drugog zvučnog ili svetlosnog upozorenja, svom "pametnom" alarmu možete dodati Sonoff basic WiFi prekidač. Ovaj uređaj radi na 220V i preko njega možete uključivati i isključivati svetlo, sirenu ili bilo koji drugi potrošač. Uređaj se može sam aktivirati ukoliko dođe do aktivacije senzora (u zavisnosti od vaših podešavanja) a po potrebi možete ga koristiti i da sami uključujete i isključujete na njega povezane potrošače (sijalica, reflektor..) preko mobilne aplikacije.

 

Tehnički detalji karakteristike uređaja:

- Napajanje Sonoff Bridge, senzori se napajaju preko baterije.

- Jedan Sonoff Bridge podržava kontrolu do šesnaest 433MHz RF uređaja

- Jedan Sonoff Bridge podržava maksimalno četiri daljinska upravljača od 433 MHz

- Mobilna aplikacija podržava povezivanje više uređaja modela Sonoff Bridze ukoliko postoji poterba za više senzora.

- Omogućava upravljanje 433 MHz RF uređajima preko Wi-Fi ili mobilne mreže
 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.