ponedeljak, 27 maj 2019 14:59

Kako instalirati eWeLink aplikaciju za aktiviranje Sonoff WiFi prekidača

Written by
Rate this item
(4 votes)

Ukoliko ste došli do svog prvog Sonoff WiFi uređaja, bilo to Sonoff Basic prekidač, Sonoff S26 utičnica, pametno sijalično grlo i sl. prva stvar koju treba da uradite je da na svom mobilnom uređaju instalirate mobilnu aplikaciju za povezivanje sa Sonoff uređajima pod nazivom eWeLink.

Instalacija mobilne aplikacije eWelink

Mobilna aplikacija eWelink dostupna je i na iOS i na Android platformi. U našem primeru pokazaćemo kako da instalirate aplikaciju na android telefonu. Naravno na iOS mobilnim uređajima koraci instalacije su gotovo identični.

Na vašem telefonu preko aplikacije Google Play potražite novu aplikaciju eWelink koju želimo da instaliramo. Aplikacija eWelink se instalira poput bilo koje druge aplikacije na vašem telefonu pa jednostavno nakon pretrage, kada ste našli aplikaciju sa plavom sličicom kao na slici, kliknite na instaliraj i sačekajte da se ona uspešno instalira na vašem telefonu. Nakon toga aplikacija je spremna za korišćenje.

Registracija novog naloga na eWelink-u

Korišćenje aplikacije eWelink i svih njenih pogodnosti vezanih za vašu buduću pametnu kuću je potpuno besplatno. Međutim kako bi osigurali pristup vašim pametnim uređajima i obezbedili da niko drugi osim vas ili osoba kojima vi dozvolite ne može da da upravlja vašom pametnom kućom, potrebno je da kreirate nov nalog unutar aplikacije a potom možete nesmetano da dodajete vaše Sonoff uređaje i radite na automatizaciji vaše pametne kuće.

Kliknite na dugme "register". Za kreiranje naloga potrebna vam je mail adresa (ukoliko je nemate možete besplatno kreirati email na google servisu).

Upisom mail adrese istog trenutka na vaš email će stići aktivacioni kod od 4 cifre.

Upišite kod koji ste dobili u polje za unos na aplikaciji a zatim upišite i svoju novu lozinku od najmanje 8 karaktera. Vodite računa da sve ovo morate uraditi za 60 sekundi, u suprotnom moraćete pokušati ponovo sa novim aktivacionim kodom.

Ukoliko ste dobili pozdravnu poruku, uspešno ste se registrovali i sada možete da se ulogujete u eWelink mobilnu aplikaciju. 

Ako vas zanima kako se u eWeLink aplikaciju dodaju Sonoff WiFi uređaji (prekidači, senzori, kamere i sl..) pogledajte tekst: Kako povezati Sonoff WiFi prekidač sa eWeLink aplikacijom.

Media